Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров помоли за търпение спрямо селекционера на мъжкия ни национален тим Силвано Пранди.

“Трикольорите” ни почти загубиха шансове за класиране на финалите на Световната лига в Белград, но шефът на родната централа е уверен, че за да покажат напълно възможностите си и треньорът, и отборът – трябва преди всичко време.

“Дори на едно ново правителство се дават поне 100 дни. Нужно е време. Колкото до двете загуби от Япония, ако сте гледали мачовете, тимът им не е като преди няколко години, а и ние не успяхме да покажем пълните си възможности. За да се променят нещата, трябва време”, сподели инж. Данчо Лазаров, след като заедно с президента на Международната волейболна централа (FIVB) Дзижонг Вей откриха почетна плоча в София.

Шефът на родната централа е доволен от визитата на високо ниво, тъй като това би могло да спомогне много за бъдещо сътрудничество между двете федерации, както и за подкрепа от страна на FIVB.

От своя страна Вей, който ще изгледа предстоящите два мача на България срещу Куба във Варна през уикенда, пожела победа на момчетата на Силвано Пранди.