Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров бе категоричен пред Гонг, че няма конфликт с ДАМС на тема съвместното ни домакинство с Гърция на Евро 2011. той обясни, че в момента се намираме в сложна процедура по кандидатстване и практически няма вариант да бъде сменен градът, който представяме.

„Дори да бъде построена многофункционална зала в столицата, поне година преди шампионата трябва да сменим заявката. ЦЕВ е консервативна организация според изискванията едно ново съоръжение преди да приеме голямо домакинство, трябва да посрещне състезания от по-нисък ранг. Така практически няма шанс София да измести Варна.”-обясни волейболният бос.

Лазаров използва случая да благодари на ДАМС за обещаната премия, ако националите завоюват медал в Пекин.

„Сигурен съм, че момчетата ще се класират в шестицата. Оттам нататък всичко друго ще бъде успех. Радвам се, че има такъв огромен интерес към отбора, но не бива да ги обременяваме психически с големи очаквания. Те ще спечелят, ако играят освободено. Имаме страхотен тим, но и конкуренцията няма само да ни гледа отстрани.”-смята още Данчо Лазаров.

Според босът конкуренцията в родния шампионат ще е плюс за подготовката на националния тим. Лазаров отговорно обеща, че централата ще осигури най-добрите условия за подготовка преди Пекин.

„Важни са и другите изпитания преди Олимпиадата. Ще въртим състава. Някои от играчите ще почиват по време на европейската квалификация във Варна и в мачовете за Световната лига. Така няма да натоварим прекомерно отбора и ще се види кой е в по-добра форма.”-разкри стратегията президентът на федерацията.

Волейболистите ни отново ще вдигнат адреналина на родните фенове, двете трети места в Япония в шампионата на планетата и за Световната купа, доказват, че имаме тим готов за медал в Пекин. Там обаче ни очакват сериозни съперници, които също излизат за олимпийските медали. Ще ги вземат тези, които са подготвени и ще издържат психически на напрежението във важните мачове.

„Медал? Защо не!”-казва Лазаров, но при условие, че волейболът ни пропусна две олимпиади и място в шестицата ще бъде успех. Справка: в Атланта през 96-та със звезди като Любо Ганев, Димо Тонев, Ники Желязков, Пламен Константинов и т.н. бяхме 7-ми.