Волейболистките ни стартират Евро 2007 със задача място в осмицата. Отборът ни е млад, треньорският щаб - амбициозен. Подготвителният етап бе с върхове и спадове, но на европейската Гран При квалификация в Турция тимът ни загатна за потенциал, който скоро може да бъде реализиран. В женския волейбол винаги сме имали традиции и големи имена, но смяната на поколенията сега изисква търпение и къртовски труд.

Драган Нешич и Нели Маринова бяха в основата на бронзовите медали от шампионата на стария континент във Варна през 2001-ва и много добре знаят как се води битка за отличия.

„Отборът е талантлив, но му липсва опит. Дайте кредит на доверие и успехите ще дойдат” - категорично прогнозира звездата Тони Зетова, която вероятно ще подкрепя в Хаселт националките.

Когато изпращахме мъжете за Европейското в Русия, смело сложихме нашите като фаворити за медалите. Не се получи и в крайна сметка по пантофи четата на Стоев се завърна с 8-о място в крайното класиране.

Сега дамите призори излетяха за Белгия без фанфари, без гръмки обещания. Скромно, с леки здравословни проблеми, избраничките на Драган Нешич не бяха под прожекторите, но всяка една тайно в себе си се надява България да бъде изненадата в Белгия - защо не?! Така както бе Испания при мъжете в Русия. Няма невъзможни неща в спорта, ако имаш желание и дух за победа. Понякога хъсът може да прекърши и най-талантливия съперник. Българките са със силен характер, това историята го е доказала през вековете. Волейболистките ни могат да го покажат в Белгия, ако разбира се прескочат първата фаза. Там съперници са ни Испания, Чехия и Полша. Вероятно нашите ще играят на приливи и отливи, както прогнозирахме за мъжете. Разликата е, че треньорът Нешич може да бъде брилянтен тактик, а съпругата му и негов помощник Нели Маринова знае как да надъха момичетата. Комбинация две в едно.

Не забравяйте в щаба ни с полезни съвети ще се включи и Тони Зетова. Кой по-добре от нея знае как се воюва на мрежата в женския волейбол?!

По-вероятно е да сме извън финалната четворка, след като дори първенството ни при жените загуби класа и авторитет, но пък турнира за Купата винаги е с огромен заряд и качествена игра.

Надеждата умира последна, така че тимът ни има шанс да изригне и с малко късмет да сме в ролята на щастливите испанци в Москва.

Доволни ще сме дори в ролята на Финландия и Сърбия. При жените обикновено изненадите са по-вероятни, пожелаваме късмет на българките! Ще е нужна и добра игра. Ако сега не се получи, то съставът ни до няколко години ще е част от световния супер елит, защото в женския тим се работи правилно, модерно и с желание за победи.