Христо Цветанов попадна в групата на Силвано Пранди за България – Франция довечера от световното първенство по волейбол в Италия. Снощи Цветанов бе извън 12-те, но има шанс да влезе срещу „петлите” от 22 часа.

От трибуните в зала „Руфини” двубоят ще наблюдават Светослав Гоцев и Владислав Иванов. Селекционерът на нашите обаче едва ли ще направи промени в стартовия състав.

Междувременно Гонг научи, че преди 3 дни на Апенините е пристигнал отпадналият от националния отбор за Мондиала посрещач Методи Ананиев. Той вече стартира подготовката с новия си тим Вибо Валентия.

„Мечката вече е при нас, остана ни само да чакаме и национала Николай Николов”, каза пред Гонг капитанът на Вибо Валентия Венцислав Симеонов. Синът на Каспар Симеонов сподели, че очаква България да бие с 3:0 или максимум 3:1 „петлите” във втория ден от световното.

„Не вярвам да има проблеми. Вчера гледах 5-геймовият мач на Франция срещу Чехия, нашите са по-добри”, добави още Венци в почивния си ден от тежката подготовка за сезона в Серия А1, в компанията на съпругата си и 7-месечната си дъщеричка.

„След БГ-Тренто е факт и БГ-Вибо. Ще си имаме втори сериозен български лагер в Серия А1. За съжаление обаче, няма да мога да гледам на живо мача на българите, а само по телевизията”, завърши българинът, който бе част от италианския национален отбор преди време.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.