Четвърта маричанка извика старши треньорът на женския национален отбор по волейбол на България - Драган Нешич. След Радосвета Тенева-Миличевич, Таня Събкова и Любка Дебърлиева, селекционерът привика и Цветелина Николова. Сръбският спец е изпратил късно снощи повиквателна на 18-годишната разпределителка на Марица и тя тръгна днес по обед за Габрово, за да се присъедини към лагера на националките.

Цвети блесна с отличните си изявите си за националния отбор по волейбол на България за девойки до 20 години на квалификацията за световното първенство в Мексико, играна наскоро в габровската зала "Орловец". Тя бе капитан на девическия държавен тим и с основна заслуга за класирането на „трикольорките” за шампионата на планетата през юли.

Николова ще тренира в Габрово с женската национална селекция до 23 май включително. Веднага след това тя се завръща в Пловдив, заради абитуриентския си бал, който е на 24 май в парк хотел „Санкт Петербург”. Топволейболистката завършва 12-ти клас в Спортното училище „Васил Левски” в Пловдив.

”Роклята още се шие и явно трябва да мина без проби, защото ще съм на лагера на женския национален отбор в Габрово”, обясни Цвети, която преди да тръгне днес за Габрово трябваше да мине една от задължителните матури. Младата националка още не си е намерила обувка за абитуриентския бал, но е решила да си избере от бутик в Габрово някакъв по-специален и удобен модел.