Българският национален отбор по волейбол записа четвърта поредна загуба от Полша в група D на Световната волейболна лига. Световните вицешампиони за поред път успяха да се наложат над възпитаниците на Мартин Стоев този път с 3:1 (23:25, 25:20, 25:23, 25:23).

Срещата се проведе в полския град Катовице, който ще е домакин на финалите на надпреварата. И двата тима вече се класираха за този етап още преди да започнат двубоите помежду им.

Също както стартира и вчерашната среща, отново срещу същия съперник, българите успяха да вземат първата част с 25:23. Следващите три обаче бяха за световните вицешампиони.

Двата отбора се догонваха в точките почти до края на гейма, дори водачеството в по-голямата част бе за Полша, но в крайна сметка нашите се оказаха малко по-съобразителни.

За сметка на това, момчетата на Мартин Стоев изпуснаха втория гейм. Домакините поведоха още от самото начало на частта и успяха да натрупат преднина, която да задържат до първото и второто техническо прекъсване съответно – 8:4 и 16:11, а след това и да спечелят гейма с убедителното 25:20.

В третата част срещата се игра точка за точка. Но в средата на гейма поляците отново дръпнаха и наставникът на българите поиска прекъсване при 14:11 за Полша. Втората техническа пауза дойде при 16:13 и края на тази част при 25:23.

В последния гейм националите ни имаха възможността да изравнят резултата, но всичко се реши отново в края на частта, при това в полза за момчетата на Раул Лозано. Волейболистите ни дори поведоха с една точка при 23:22, но поляците се мобилизираха и с малка доза късмет отбелязаха 3 поредни точки и взеха и тази част с 25:23.

Най-резултатни за българския тим бяха Христо Цветанов с 16 точки и Тодор Алексиев с 13. За победителите с най-много точки се отличи Влазли – 24.