Общо четири български имена фигурират сред най-добрите десет в различните индивидуални класации след края на първата групова фаза от световното първенство по волейбол за мъже в Италия.

В най-престижната от тези класации, тази за най-добър реализатор, Матей Казийски е на пето място с 60 отбелязани дотук точки - 5 аса, 50 атаки и 5 блокади. С една точка по-малко и една позиция по-долу е Владимир Николов. Българският капитан има 2 аса, 49 атаки и 8 блокади. Номер едно е камерунецът Жан Патрис Мбуле с 65 точки.

Теодор Салпаров продължава да е в топ десет на две различни класации. В тази за най-добро либеро българинът е на седмо място със 70 перфектни отигравания или 5.83 средно на гейм. Водач тук е канадецът Даниел Луис с 8.60. Салпаров е и девети сред защитниците с 29 спасени топки или 2.42 средно на гейм. Луис е начело и в тази таблица - с 4.50 спасявания средно на гейм.

Николай Николов пък продължава да бъде сред най-добрите блокировачи. В тази класация той е на седмо място с 9 точкови блокади или 0.75 средно на гейм. Лидер е бразилецът Родригао с 1.42.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.