Българският национален отбор по волейбол за мъже до 19 години се класира за полуфиналите на Балканиадата, която се провежда в Тирана (Албания).
 
Вчера момчетата на Мирослав Живков надиграха с 3:0 Гърция и заеха второто място в група "С", но то не им гарантира директно място в голямата четворка на надпреварата. Българите трябваше да изчакат развръзката и в останалите групи, за да разберат дали продължават напред в надпреварата.
 
В крайна сметка националите ни до 19 години приключиха като най-добрия втори отбор в груповата фаза и така получиха право да играят в полуфиналите.
 
За място на финала България ще се изправи срещу победителя от група "В" - Турция, а срещата е тази вечер от 19:00 часа българско време. Южните ни съседи дотук нямат загубен гейм в турнира след две чисти победи срещу Косово и Молдова.
 
Другият финалист в турнира пък ще бъде определен в сблъсъка между Сърбия, която спечели нашата група "А", и Румъния. Северните ни съседи пък триумфираха в група "А", надигравайки последователно Албания и Босна и Херцеговина.