Националният волейболен отбор на България за юноши до 17 години спечели сребърните медали на Европейското първенство в Подгорица (Черна гора). Момчетата на Десислава Величкова отстъпиха на връстниците си от Италия с 1:3 (23:25, 19:25, 25:20, 20:25) в големия финал на турнира, игран снощи в зала "Верде".
 
България за втори път е втора в Европа в тази възрастова група, след като това се случи и през 2019-а след загуба на финала от Франция с 1:3 гейма, тогава на домакинския турнир в София.
 

Успехът при 17-годишните идва дни, след като отборът ни до 21 години стана трети в света на първенството в Бахрейн.

Преди мача с Италия, тимът на Величкова беше непобеден - със 8 победи от 8 мача, включително 7 поредни в груповата фаза. Испанците, които победихме на полуфинала, станаха трети след победа над Белгия с 3:1.
 
Най-резултатен днес за българския отбор бе Жасмин Величков с 20 точки. Константин Манолев и Петьо Иванов добавиха по 14. За победителите най-много точки реализира Джанлука Кремони - 26.
 
За тима на Италия над всички бе капитанът Джанлука Кремони със страхотните 26 точки (1 ас и 60% ефективност в атака). Като резерва за Скуадрата влезе Мануел Златанов, който е внук на голямата българска легенда Димитър Златанов и син на оставилия ярка следа за "Скуадра адзура" Христо Златанов. Той се отчете с 9 точки (32% ефективност в атака и 33% позитивно посрещане) за успеха.