Волейболистите ни се целят в категорични победи над първите ни съперници от групата ни на Европейското в Москва. На 6-ти септември излизаме като фаворит срещу Хърватия, безпроблемен за класата на родните национали трябва да е и мачът срещу Финландия на 8-ми.

Последният ни сблъсък в първата фаза на шампионата е двубоят с Италия. Тук е единствената въпросителна, но нашите лъвове са побеждавали Скуадра адзура неведнъж, при положително стечение на обстоятелствата могат да се наложат отново и на 9-ти септември /спорна дата от българската история, но повечето от нас по интуиция я свързват с победа, нали така години наред ни облъчваха/.

Българските волейболисти при максимална концентрация могат съвсем спокойно да се преборят за медал от шампионата на стария континент, мнение, споделяно от специалисти и фенове. Дори световните букмейкъри ни класират 4-ти по шансове за златото, лидер е домакинът Русия, пред Франция и Полша.

И трите тима пред нас показаха завидна игра в подготвителния период, но ние бихме могли да объркаме сметките за медали. Могат волейболните ни лъвове да се справят, но само при условие, че са заедно, без интриги и с максимална мотивация за победи.

Чакаме да видим истинското лице на българските волейболисти, така както го показаха в Япония миналата година. Тогава със сигурност взимаме медал от Москва!