България ще участва на световно първенство по волейбол за жени до 20 години, което ще се проведе от 11 до 19 септември в Пуерто Рико. Новината бе потвърдена официално от Международната волейболна федерация. На шампионата ще участват общо 16 отбора, които ще бъдат разделени в четири групи (A, B, C, D). 

Регламентът предвижда първите два от всяка група да оформят нови две групи по четири тима в следващата фаза (Група Е и Група F). Отборите, заели първите две места в тези групи, ще се класират на полуфинал, докато останалите ще се борят за местата от 5-о до 8-о. Тези тимове пък, които завършат на трето и четвърто място в групи А, B, C и D, също ще бъдат разделени в две нови групи (група G и група Н).

Първите два отбора от тези групи ще се борят за местата от 9-о до 12-о, а останалите ще играят за позициите от 13-а до 16-а. 

На последният Мондиал при тази възраст в Бърно (Чехия), шампион стана Китай, който на финала победи Япония. 

Първоначално световното първенство трябваше да се състои в Кипър, който заради проблеми с организацията загуби правото си на домакинство и турнирът бе преместен в Пуерто Рико.