България победи Белгия с 3:1 гейма (22:25, 25:23, 25:23, 25:17) в последния си мач от Европейското първенство в Русия. Момчетата на Мартин Стоев севместиха между5-о и 8-о място на шампионата, но крайният резултат ще стане ясен след изиграването на всички срещи от втората фаза на надпреварата в Москва.

Въпрекиуспеха на финаланационалният ни отбор се завръща в страната ни, след като не успя да намери място на полуфиналите в руската столица. От група F напред продължиха представителите на домакините и Финландия.

Момчетата на Мартин Стоев загубиха първия гейм с 22:25, въпреки че вървяха точка за точка до средата на частта. Първото техническо прекъсване дойде при точка преднина за белгийците, докато при второто волейболистите ни имаха предимство от 2- 16:14, но момчетата на Мартин Стоев изпуснаха инициативата и позволиха да им бъде измъкната частта под носа с 22:25.

След това българите се взеха в ръце и спечелиха следващите три гейма, за да осигурят победата в последния си мач. Момчетата на Мартин Стоев изравниха резултата в геймово съотношение след 25:23 и поведоха след третатачаст отново след 25:23.

В последния гейм волейболистите ни видимо водеха играта, като не позволиха преднината им от 8:5 при първото и 16:11 при второ техническо прекъсване да бъде стопена. Така се стигна до логичното 25:17 и победа за Пламен Константинов и компания.

Най-резултатен за успеха бе Матей Казийски с 19 точки, а Милушев добави 11. За белгийците със 17 точки се разписа Герт.

Въпреки победата, желанието за игра липсваше в половината на българите, след като предварително знаеха, че нямат шанс да стигнат до полуфиналите на шампионата.

България завърши участието си на Европейското първенство. Утре волейболистите ни се прибират в София.