Естония победи много трудно България с 3:2 гейма във втория полуфинал на Европейската лига и се класира за финала на турнира. За България срещата започнаха Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Добромир Димитров, Велизар Чернокожев, Златан Йорданов, Николай Къртев и либеро Добромир Иванов.

Отборът на Естония започна повече от добре срещата и набързо поведе с 4:1. Гостите успяваха да организират много добра блокада, което затрудняваше максимално българските атаки и при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:3 за естонците. Гостите продължиха с отличната си игра, докато домакините допускаха много грешки. Добрата игра на блокадата и разнообразните атаки на Естония им позволи при второто техническо прекъсване да водят с 16:9. До края на първата част Естония нямаше никакви проблеми и спокойно спечели гейма с 25:18.

През втората част националите ни показаха много по-качествена игра и успяха да поведат още в началото, а при първото техническо прекъсване водеха с 8:4. Естонците допускаха много грешки и при посрещането, и в атака, а българският тим бе стабилен във всички компоненти на играта, а след отлична атака на Велизар Чернокожев дойде второто техническо прекъсване при резултат 16:9.

До края на гейма българите бяха безкомпромисни и затвориха гейма с 25:15. След равенство при 4:4 през третата част гостите успяха да поведат в резултата и при първото техническо прекъсване водеха с 8:5. Естонците успяха да поддържат преднината си и при второто прекъсване водеха с 16:11. С по-добрата си игра гостите заслужено спечелиха третата част с 25:19.

Домакините отново показаха различна игра в началото на четвъртата част и успяха да поведат още в началото и при първото техническо прекъсване водеха с 8:5. Българите успяха да затрудняват противника си с началните си удари, показаха отлична блокада и много добри атаки и при второто прекъсване водеха с 16:7. Домакините не изпуснаха изобщо инициативата до края на гейма и го спечели с 25:14 и изходът от мача щеше да се реши с тайбрек. В началото на тайбрека Естония успя да поведе с 3:1, но момчетата на треньор Мирослав Живков реализираха 4 поредни точки и не само изравниха, но и поведоха в резултата.

Гостите изравниха веднага при 4:4, а след това поведоха с 6:4. Последваха обаче три поредни точки на националите ни и те отново излязоха напред в резултата. Последваха 5 изравнявания на резултата, но в крайна сметка гостите успяха да вземат тайбрека със 17:15 и спечели мача с 3:2 гейма. Утре от 15.00 часа Австрия и България ще спорят за бронзовите медали в лигата. От 18.00 часа пък Естония се изправя срещу тима на Македония в спор за първото място. /БТА