Волейболните ни национали записаха втора загуба за Купата на Франция, след като отстъпиха на домакините с 1:3 гейма ( 25:16, 16:25, 22:25, 19:25). Петлите не допуснаха да бъдат победени в Париж и си взеха трофея.

В последната проверка преди Европейското първенство в Русия, националите ни взеха само първия гейм с 25:16. Селекционерът Мартин Стоев заложи на стартова шестица Андрей Жеков, Данаил Милушев, Пламен Константинов, Матей Казийски, Евгени Иванов, Красимир Гайдарски и либеро Теодор Салпаров.

По-късно в игра се появи Костадин Стойков. Началото бе неубедително с грешки и без концентрация. Нашите губеха с 2:4, когато реализираха четири поредни точки за 6:4. Петлите отново изравниха и обърнаха за 8:7, но след равенството 12:12, българите взеха отново 4 поредни точки за 16:12. При 22:16 всичко свърши, като Матей по най-добрия начин доведе до геймбол, а последната точка бе дело на Дани Милушев. България поведе с 1:0 гейма след 25:16.

Равностойно бе само началото на втората част, защото Филип Блен направи няколко промени, раздвижи играчите си по постовете и домакините взеха гейма с 25:16. Както и в предишните контроли играчите ни натрупваха аванс, но бързо допускаха той да бъде стопен и спираха до там.

Третият гейм бе даден шанс на Боян Йорданов, Николай Николов остана на игрището, но само Евгени Иванов имаше ефектни отигравания. На второто техническо прекъсване губехме с 14:16, но след влизането на Методи Ананиев, Костадин Стойков и Иван Станев до изравняване не стигнахме. При пореден пасив от 2 точки - 21:23 отново за авторитет и успокоение влезе Пламен Константинов, но Франция взе частта с 25:22.

През четвъртия гейм шестицата ни бе Жеков, Йорданов, Константинов, Казийски, Иванов, Гайдаски и либеро Салпаров. След като за десетки път губехме в резултата с 2:4 на разпределителския пост застана Иван Станев, изравнихме, поведохме след ас на Казийски за 5:4, но дотам. Красимир Гайдаски бе на ниво и с ум изравни за 7:7. Развоят на мача отново бе диктуван от съперника - 8:7, 16:12, 20:16, 23:17, като малкото добри акции бяха дело на Йорданов, Иванов и Гайдарски. Лесно бе на петлите за затворят гейма и мача, направиха го с 25:19 и 3:1.

За Франция на местото на капитана Стефан Антига игра почти без смяна българинът с френски паспорт Божидар Славев и се представи на отлично ниво.

Единствените похвали за играта заслужават Евгени Иванов и Красимир Гайдарски, останалите играчи в тима ни бяха под своето ниво.

И в този мач си пролича несигурността, липсата на концентрация при разиграванията. Дори коментаторите на Евроспорт 2 казаха „Това не е Матей Казийски, това не е същият играч, който стана волейболист №1 на Европа. Явно нещо го е разстроило или на национално, или на клубно ниво”.

Надеждата ни сега е, че показаното в Париж е просто за заблуда на противника и България ще играе друг волейбол и ще има друго лице на Евро 2007 в Москва.

В понеделник волейболистите ни пътуват от Париж през Будапеща за руската столица.

България:

Андрей Жеков 4, Данаил Милушев 11, Пламен Константинов 5, Матей Казийски 17, Евгени Иванов 7, Красимир Гайдарски 5, Теодор Салпаров-либеро (Костадин Стойков, Николай Николов 1, Методи Ананиев 1, Боян Йорданов 11, Иван Станев1)

Франция:

Пуйол 3, Кастар 16, Славев 13, Вадельо 10, Монтмеа 6, Самика 5, Ено – либеро (Капфер 13, Русие 1)