България не успя да се класира след осемте най-добри отбора в света. Националният ни отбор за юноши под 17 години загуби от Аржентина на осминафинал с 1:3 (14:25, 17:25, 25:15, 23:25) гейма в зала „Левски София“. Така българите продължават в борбата за 9-16-о място.

Няма да имаме първи мач в долната половина на класирането, защото по програма трябва да се срещнем с Узбекистан, който не се яви на турнира.

Първият гейм започна с предимство на Аржентина. „Гаучосите“ поведоха с 5:1. Разликата дори се увеличи при 9:4. Напрежението в българския тим беше видимо, а респектът към съперника – твърде голям. В нито един момент от гейма тимът ни не успя да се противопостави. Преднината на Аржентина стана 17:10 и това реално беше краят на първата част. „Гаучосите“ я завършиха със серия от пет поредни точки за 25:14.

 Втората част започна много по-оспорвано. Размяната на точките обаче продължи само до 6:6. Тогава нашата игра отново се пропука и Аржентина бавно започна да трупа преднина. Най-лошото стана при 11:9 за гостите от Южна Америка. Те направиха четири поредни точки и предрешиха изхода на гейма. До края му България се опита на моменти да се противопостави, но с твърде малък успех. Той завърши с 25:17 в аржентинска полза.

Най-силното представяне на България беше в четвъртата част. В нея нашите от рано засилиха всички свои компоненти в играта си. Поведохме с 3:1 и започна размяна на точки. Когато резултатът стана 8:8, направихме девет поредни точки. И това беше най-голямата серия. Резултатът стана 16:8 и тази разлика тотално пречупи аржентинците. Този път беше наш ред да завършим гейма със серия от три точки – 25:15.

България показа, че ще се бори докрай за мача и поведе с 3:0 в четвъртата част. Аржентина обаче показа класа и обърна до 8:6. Страшната за нас серия стартира при 10:10. Тогава гостите направиха пет поредни точки. Но българите не се предадоха! С много хъс и характер те изравниха резултата – 21:21. Тогава обаче силите ни просто не достигнаха. Накрая Аржентина спечели с 25:23.