Националният отбор на България по волейбол за младежи до 20 години загуби от Полша с 0:3 в последния си мач от груповата фаза на европейското първенство, което се провежда в Пловдив. В зала "Колодрума" възпитаниците на Владимир Николов отстъпиха на световните шампиони от Полша в отделните геймове с 22:25, 22:25, 20:25 за час и 16 минути игра.

Така българският отбор завърши на трето място в групата и ще играе за разпределение на местата от 5-о до 8-о. Полша завърши на първо място, а Украйна на второ и двата отбора продължават на полуфиналите. Българите се нуждаеха от победа с 3:0 или 3:1 срещу фаворита Полша, за да разчитат на класиране за полуфинал. Поляците обаче се оказаха твърде силни за селекцията на Владо Николов.

В зала "Колодрума" в Пловдив българските национали отстъпиха във важните разигравания след 20-а точка и загубиха първия гейм с 22:25. Вторият се разви по идентичен начин, който българите отново загубиха с 22:25. Това сломи бойния дух в редиците на българския тим, като на практика третият гейм бе без значение и за двата отбора и Полша отново спечели - този път с 25:20. За победителите се отличи Якуб Зьобровски с 15 точки, а за България над всички бе Радослав Парапунов с 13 точки./БТА