Женският национален отбор на България по волейбол победи Финландия с 3:1 (25:16, 25:19, 18:25, 25:18) и се доближи до спечелването на турнира, с което и до място на Европейския шампионат.

След като взе с лекота първия гейм, във втория момичетата на Драган Нешич позволиха на два пъти гостенките да излязат напред в резултата. Все пак, макар и трудно, българките успяха да спечелят този гейм.

Неприятностите дойдоха в третия гейм, който нашите загубиха с 18:25. В четвъртата част българските волейболистки не оставиха никакви шансове на Финландия и след 25:18 заслужено спечелиха с крайното 3:1 гейма.

Така утрешният последен мач с Хърватия се оказва своеобразен финал за получаване на визи за Евро'2009 в Швеция, като на българките са необходими два гейма, за да се класират

„Нека не правим математика. В спорта се случва всичко. Утре трябва да победим на всяка цена, без да правим каквито и да било сметки. Може би Господ ни прати това изпитание като загубихме третия гейм”, заяви след срещата с финландките Драган Нешич.