Българският национален отбор по волейбол записа победа в първата си контрола в Южна Корея. Олимпийците ни биха Сувон Кионг Джи с 4:1 гейма, тъй като договорката бе да се изиграят пет гейма. Първите 3 части бяха категорично спечелени от българите, като нашите поведоха с 4:0 гейма, а последната част бе взета от съперника с 22:20. Проверката бе в град Сувон, до където пътуваха националите ни с автобус.

Стартовата шестица на Стоев: Жеков, Иванов, Цветанов, Николов, Константинов, Казийски и Салпаров - либеро. По-късно в игра влязоха абсолютно всички 12 волейболисти, които са в олимпийския състав за Пекин. Домакините и родният щаб се бяха разбрали да играят при закрити врати и така нашите надвиха корейците при празни трибуни. На проверката присъства абсолютно цялото ръководство и президентът на корейския клуб. 

Това бе първи успех за тима на Мартин Стоев от олимпийската подготовка, след като по време на лагера в Германия, играчите ни бяха надиграни два пъти от Германия.

Залата на клуба е модерно съоръжение, която разполага с няколко по-малки тренировъчни съоръжения. Намира се на хълм в близост до древни крепостни стени около старата част на Сувон, които са обявени за световен исторически паметник и са под закрилата на ЮНЕСКО.

Град Сувон е популярен като „столицата на корейския футбол” заради популярния и именит футболен клуб Сувон Самсунг Блууингс.

Втората и последна контрола на България преди Олимпиадата в Пекин ще бъде със същия отбор, но този път във вторник нашите ще бъдат домакини в Инчеон, където са настанени.