България ще излезе без капитана си Владимир Николов в първия си домакински мач от тазгодишното издание на Световната лига. Преди минути специално за Гонг от щаба на тима ни обявиха, че от 14-те избраници на Силвано Пранди за мачовете с Корея довечера и утре във Варна отпадат капитанът и титулярен диагонал Владимир Николов и второто либеро Владислав Иванов.

Срещите за в зала Конгресна от 19 часа, като волейболистите ни ще бъдат изведени от Матей Казийски на чийто екип ще бъде поставена отличаваща капитинска черта под номера.

Националните ни излизат за десета победа срещу корейците, тъй като досега в цялата история на световната лига нашите не са допускали поражение в девет срещи. При гостуването си преди два уикенда България записа два категорични успеха.

Силвано Прандо ще може да разчита и да избира между: разпределители Жеков, Братоев, центрове – Йосифов, Николов, Тодоров, Гоцев, посрещачи – Казийски, Алексиев, Ананиев, Братоев, диагонал – Соколов, либеро – Салпаров.

 

Гледайте на живо световното първенство по Волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.