Христина Русева е под въпрос от националния отбор по волейбол за жени на България за предстоящите контроли с Румъния в София и предолимпийската квалификация в Баку, научи Гонг.

Играещата на поста център в представителната ни селекция и италианския Норда Фопапедрети Бергамо пропусна днешната тренировка под ръководството на новия треньор Марчело Абонданца. Причината е, че Русева е на изследвания днес, а и привечер също има посещение при специалист заради възпаление на бъбреците. Треньорският щаб очаква мнението на лекарите, за да разбере дали Христина ще може да участва в двете проверки с румънките у нас и на предолимпийската квалификация в Азербайджан.

В четвъртък България приема Румъния от 17 часа в тренировъчната зала на Арена Армеец, а втората контрола е в Петък от 15 часа.

На 6 ноември сутринта волейболистките ни ще отпътуват за Баку, където от 8-и до 13-ти ще спорят с Чехия, Унгария, Украйна, Дания и домакините от Азербайджан за право да играят на следващата пресявка за олимпийска виза в Турция пред април.