Световни букмейкъри посочиха България като аутсайдер за мачовете от втората седмица от Световната лига този уикенд. Волейболистите ни гостуват в Чикаго на САЩ на 20 и 21 юни, като срещите са от 3 часа сутринта българско време.

Домакините са сочени за фаворит с коефициент 1,40 срещу 2,70 за нашите. В състава на съперника вероятно отново ще отсъства капитанът и основен разпределител Лой Бол. При двете победи срещу Финландия в американския състав липсваше и Томас Хоф, а другият лидер Клейтън Стенли първо бе резерва, но взе участие.

Билетите в зала „Сиърс център” са с цени от 25 долара за балкона и до 45 долара за всеки мач. Паркингът е безплатен.

В един от сайтовете на българите живеещи в Чикаго, пише: „Подкрепете лъвовете ни! Американците не знаят какъв автогол си вкараха избирайки Чикаго за домакинските си мачове срещуБългария от Световната Лига по волейбол. Двубоите са само няколко седмици преди Олимпийските игри в Пекин, за които и двата отбора вече се класираха.

Орлин Мирчев от Българската IPTV в САЩ е резервирал цялата южна трибуна само за българските фенове, а те в Чикаго са много, общо 2100 билета за всеки един мач”.