24 часа преди първия мач на националния ни отбор по волейбол на Летните олимпийски игри в Пекин, една хубава и една лоша са новините от лагера ни.

В първия мач на България на такъв форум от 12 години насам почти на 100% е сигурно, че Тодор Алексиев няма да вземе участие. Посрещачът получи неприятна контузия на тренировката, която имаха нашите от 15:30 до 17:00 китайско (10:30 – 12:00 българско време) в залата. Националът ни си е схванал кръста, като това му се случва за първи път в кариерата. „Тошко си схвана кръста. Но ще се оправи,” сподели лекарят на националния ни волейболен отбор д-р Динко Захариев пред Гонг от Пекин.

Водачът на състава ни Иван Тодоров потвърди, че Владимир Николов и Боян Йорданов нямат никакви нови контузии, Боян е напълно здрав, а Владо е почти напълно възстановен след получената травма на мача срещу Финландия от Световната лига във Варна на 12 юли. „Двамата ни диагонали тренираха на 100% и днес. Нямат никакви проблеми! Само Тошко се контузи лошо преди малко,” сподели членът на УС на БФВ пред Гонг малко след заниманието в Пекин.

Хубавият момент на тренировката бе почерпката с бонбони от страна на Илиан Казийски. Бащата на звездата ни Матей – Илиан, който е администратор на селекцията ни, празнува днес рожден ден и почерпи момчетата и щаба с бонбони.

България излиза срещу домакина Китай утра от 15 часа българско време в първи си мач от група А на олимпийския волейболен турнир. Двата тима завършиха на 7-8 място в Световната лига това лято, като азиатците са непосредствено след нашите. България – Китай е трета среща от потока за деня.

„Все още не зная с каква стартова шестица ще излезем. Мартин Стоев решава и сигурно ще я обяви в последния момент,” допълни Иван Тодоров.