Премиерът на България Бойко Борисов извика на среща в кабинета си Радостин Стойчев, Матей Казийски, Андрей Жеков, Теодор Салпаров и Цветан Соколов, научи Гонг. Министър председателят иска да разбере лично от волейболния треньор каква е ситуацията и дали той ще води тима ни на летните олимпийски игри Лондон 2012.

Докато тече срещата на „Дондуков“ 1, членовете на Управителния съвет на БФВолейбол, имат неофициална среща в покрайнините на София. Така отново, докато Стойчев е при Борисов, босовете разговарят за създалата се ситуация.

Любопитното е, че по време на срещата в Министерски съвет, на която са още вицепрезидентът на БФВолейбол Ивайло Константинов, помощник треньорът Георги Петров, директорът на отбора Николай Николов и мениджърът на тима Георги Събчев, пред сградата имаше много българи със знамена, но демонстрантите не са почитатели на волейбола, а ветеринари.

Волейболните ни национали снощи се събраха, за да се почерпят за спечелването на визата за Лондон 2012, като тази сутрин се събудиха в неведения кои от тях и с какъв щаб ще трябва да пътуват утре по обед за Аржентина, а оттам и за Португалия за мачовете за Световната лига.

Помощникът на Стойчев Камило Плачи благодари на всички българи и италианци за поздравленията и пожеланията за бързото възстановяване. Италианският специалист направи това от болницата, където се възстановява от инфекция на кост на крака.

Интересното обаче е, че Плачи разкрива, че до няколко дни ще се върне в своята родина Италия, което може би, че той няма да пътува до Аржентина. Камило дори постави като своя профилна снимка в социалната мрежа „Фейсбук“ логото на Лондон 2012 и петте олимпийски кръга.