Министър-председателят Бойко Борисов взе отношение по скандалите в българския волейбол, като заяви, че нито Радостин Стойчев, нито Данчо Лазаров не са постъпили правилно.

„В момента и Стойчев, и Лазаров не са прави вече, защото и двамата трябваше да проявят разбиране“, каза премиерът. Той подчерта, че участието на тима в квалификациите и Игрите в Лондон е струвало много пари. "Председателят на федерацията е направил, каквото е трябвало, за да има волейбол, и до този момент работехме перфектно. Радостин Стойчев - най-добър треньор в света, свърши си работата и класира отбора на Олимпиадата. Държавата им е подсигурила база, подсигурила финансиране, включително и допълнително финансиране, и те вече са в Лондон", добави Борисов.

„Събрания кой какъв ще бъде трябваше да се направят след Игрите. Радо ми е безкрайно симпатичен, млад, съвременен треньор, приятел ми е... Опитах се да помогна в името на волейбола и на зрителите да отидат и да победят в Лондон, а след това да се караме. Всичко струваше много пари, затова трябва да преглътнат обидите си и да отидат, за да играят“, каза още министър-председателят.

„Така че да се стегнат и да играят“, коментира Борисов пред Нова телевизия, като разкри, че във волейболната федерация се провежда разследване разследване за финансовите нарушения, за които по-рано сигнализира Радостин Стойчев.

"Аз се радвам, че преди години се поддадохме и направихме спортната зала в София. Хората имат възможност не само да спортуват, но и редица световни звезди направиха концертите си в нея. Практиката говори, че е имало нужда от тази зала", заяви Борисов.