„Всеки един от националите има отделен договор с федерацията за премии според резултатите и постигнатото в Световната лига. Обещавам, че премиите отново ще бъдат солидни! Освен поощренията от нас момчетата получават и премии след всеки мач от FIVB – по 1000 долара на човек за победа и по 600$ при загуба”, разкри президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров пред Гонг при отпътуването на националите ни за предстоящите 4 срещи като гости на Аржентина и Китай.

„Не за първи път играчите ни ще прекарат толкова часове в полет. Това е чарът на Световната лига – да кръстосваш континенти, да играеш с класни съперници. После остават резултатите, успехите и впечатленията, а умората се забравя. Надявам се да се върнем от това околосветско пътешествие с необходимите 4 победи. Вярвам, че ще го постигнат с максимална концентрация и късмет. Китай и Аржентина отстъпват по класа на нашия отбор, но едно подценяване може да ни коства много. По-сложно ще бъде в Ченду, защото това е втора спирка от маратона – след най-тежкото пътуване и преход, а и домакините имат много високи цели”, коментира босът на родния волейбол.

„Този отбор ме впечатлява не само с резултатите, но и с играта си. Има невероятно настроение, благородна вътрешна конкуренция, а и никой от асовете ни не се чувства спокоен за титулярното си място. Имаме отличен колектив и микроклимат, а не сме като в други класни чужди отбори, където има лагери между играчите. Бих отличил младите Методи Ананиев, Владислав Александров и Николай Николов за куража им в първите срещи”, сподели Лазаров.

По отношение на кипящия трансферен пазар Данчо Лазаров каза: „Националите ни трябва да бъдат много да внимават при избора си на отбор за следващия сезон. Трябва да предпочетат Италия, Полша, Русия и Франция, защото тези четири държави ще съобразят националния си календар с европейското, Световната купа и олимпийската квалификация в Измир”.