Българската федерация по волейбол пусна вход свободен за феновете на женския ни национален отбор. За първите домакински срещи от Европейската лига, публиката ще влиза при вход свободен на двата мача срещу Румъния утре и в петък в зала „Орловец” в Габрово.

Първи рефер на първата среща ще бъде израелският съдия със звучното име Гад Ейзиковиц. Негов помощник и рефер на стола на 2 юли пък ще бъде черногорецът Драго Франц, а супервайзер Лубор Оланда.

Волейболистките ни Ева Янева, Страшимира Филипова, Диана Ненова и останалите чаровници играха три поредни уикенда като гости в Европейската лига, в която искат отново да са част от финалите. При дебютния сезон 2009/2010 нашите стигнаха до бронзовите медали на финалите в Турция. Към момента българките на второ място в група А с 11 точки от 5 победи и 1 загуба. Заради изиграните два мача повече на първа позиция са първите ни съпернички в Габрово – Румъния с 4 успеха, 4 поражения и 12 точки. При гостуването на състава ни с треньор Драган Нешич в северната ни съседка записахме две категорични победи с по 3:0 гейма.

България посреща Румъния на 1 и 2 юли, след това Великобритания на 10 и 11 юли, и Сърбия на 17 и 18 юли. Всички срещи са в Габрово и от 19:00 часа.