Капитанът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов няма да започне сезона в Световната лига. Гибона няма да пътува за Куба, където на 12 и 13 юни са първите официални мачове на представителния ни тим.

Първоначално идеята бе Мъж на 2008 година да е част от състава за двубоите в Хавана, но сега решението е - България без Константинов в Куба.

Гибона започна подготовката с националите във Варна по индивидуална програма заради здравословен проблем в рамото, които му попречи да бъде пълноценен и в края на клубния сезон в Гърция, но вече тренира наравно с останалите, както във фитнеса, така и в зала „Конгресна”.

На заниманието с топка тази вечер дори Силвано Пранди заложи на Пламен в основната си шестица при различните разигравания. След разговор с Професора относно временното състояние на капитана се е стигнало до отлагане на първия мач на Гибона за сезона с националната фланелка.

Името на Пламен Константинов е първото, което бе обявено, че няма да пътува до Хавана. Очаква се скоро Силвано Пранди да обяви точния състав на избраниците за дебюта си начело на България.

Тъй като в момента Професора разполага с 31 волейболисти край морето, е взето решение в петък да се обявят първите играчи, които няма да продължат да се готвят с тима. На 29 май ще бъдат освободени първите национали, а постепенно съставът ще бъде редуциран още.