Националният отбор по волейбол на България за момичета до 14 години победи Черна гора с 3:0 (25:12, 25:17, 25:12) в първия си мач от Балканиадата в Казанлък. Така, най-младите ни националки започнаха с успех в надпреварата, която с провежда в спортен комплекс „Багира“ в града на розите.

В турнира се играе по системата всеки срещу всеки, като утре, 14 юли нашите срещат Румъния. Двубоят от 18:00 ч, като ще бъде предаван пряко в официалния сайт на ВК Казанлък. Българските волейболистки превъзхождаха Черна гора изцяло в мача. Нашите доминираха със сервис,  с който затрудниха посрещането на съперника. Дълга серия на разпределителката Борислава Личева от сервис доведе до десет последователни точки за нашите и поведоха с 21:7.

Това бе смазваща преднина и нашите затвориха бързо гейма отново с ас. Единствено във втората част черногорките оказаха по-голяма съпротива, като опонираха до 15:18. Волейболистките ни обаче съумяха да устоят на атаките на противника, поддържаха преднина и затвориха и този гейм, като поведоха с 2:0.