Неволите на националния отбор по волейбол продължават и на земята. Тимът ни все още е в Буенос Айрес и вече шест часа чака мъглата над столицата да се разсее, за да отпътува за града, в който ще се играят мачовете срещу Аржентина.  

Днес по обед (българско време) полетът за Сан Хуан бе отложен с 3 часа и половина заради лошите метеорологични условия. Така вместо да излети в 6.55 (аржентинско), националният ни отбор трябваше да прелети разстоянието до провинцията в Андите в 10.30 часа. Това обаче също не се случи, като всички полети са отменени за по-късен час. Летището е затворено заради мъгла през целия предишен ден и са отложени над 500 полета.

С нашите момчета пътуват и местните национали, супервайзърът на ФИВБ, както и съдиите Лучано Гаспари (Италия) и Мич Дейвидсън (Канада).

Закъснението на полета даде повод на делегата да се пошегува, че мачът може да се играе на аеропорта.

„Намираме един хангар и пускаме двата отбора вътре. Имаме си съдии, викаме техници, които указват къде да кацат самолетите за лайнсмени, статистиците са налице, какво повече ни трябва. Само не знам как ще сложим рекламите на ФИВБ на мрежата”, пошегува се супервайзърът Клаус Фетцер от Германия, информира БФВ.