Контузеният Андрей Жеков игра при победата на националния отбор с 3:0 гейма в приятелския мач срещу Чехия. Двубоят се проведе в Арена Армеец София. След срещата, Жеков сподели пред Gong.bg, че травмата в гърба в следствие на натоварванията.

„Още сме много далеч от оптималното ни състояние, но полагаме големи усилия в последните седмици откакто сме се събрали след почивката. Не смятам, че състоянието ми е тежко, това са текущи проблеми, които ще решим бързо, вследствие на натоварванията. След период на натоварвания идва и период на разтоварване и се появяват мускулни проблеми, в случая при мен е в гърба. Надявам се в близките дни да се решат нещата”, сподели Жеков.

„Чехите са малко по-добре от нас във физическо състояние. Последния път, когато играхме с тях претърпяхме много тежка загуба, затова всеки един мач е много важен за нас, за да имат респект от нас.”

„Много приятна изненада са феновете в залата, беше много приятни да се играе пред тази публика”, каза още Жеков.

„Надявам се да покажем истинското си лице, когато дойдат важните мачове. Не, че и сега не е важно да побеждаване”, завърши националът.