България ще бъде с Андрей Жеков в мача срещу Русия довечера от Световното първенство по волейбол. „Андрей ще играе” каза за Гонг селекционерът ни Силвано Пранди тази сутрин. Италианският специалист ни разказа и за зала Панини, в която са срещите в Модена за разпределение на местата от 5-то до 8-мо на Мондиала.

Букмейкърите определиха родните играчи за аутсайдери срещу шесткратните световни първенци, които в историята си имат три златни медала от Олимпиада и 12 от Европейски първенства.

Сутрешната тренировка на волейболистите ни премина в добро настроение, като единствено разпределителят ни се подготвяше отстрани в компанията на физиотерапевта ни Петър Атанасов. Българите изглеждаха отпочинали и свежи след почивния си полуден вчера следобед.

В зала Панини Пранди е като у дома си защото в това съоръжение той тренира и играе домакинските срещи от Серия А1 на своя клуб Модена.

Руснаците с Даниеле Баньоли тренираха преди България, а олимпийският шампион САЩ след нас.

Русия е от съперниците, които затрудняват родните национали. В подготвителната фаза на турнира в Белград, след ката Владо Николов и компания поведоха с 2:0, загубиха с 2:3 гейма. Балансът ни от срещи в Световната лига пък е 3:7.

След срещата България – Русия от 18 часа в Модена, от 22 часа е мачът САЩ – Германия. Победителите от тези два двубоя ще спорят кой да е на позицията непосредствено под Топ4 утре от 22 часа, а загубилите 4 часа по-рано от 18:00 за седмото място.

В Рим днес няма мачове, а подготовка преди ½-финалите, като в събота от 18 часа е срещата Сърбия – Куба, а от 22:00 Италия – Бразилия. Големият финал е в неделя – 10 октомври от 22 часа, а малкият от 18:00. Във Флоренция довечера а 9-12 място от 18 часа ще играят Аржентина – Испания и от 22 часа Франция – Чехия.