Българският волейболен национал Андрей Жеков сподели мнението на селекционера Радостин Стойчев, че тимът ни все още има много работа, за да започне да играе по начина, по който може.

„Аз съм доволен само от трите точки. На този етап беше важно да вземем максимума от тези две срещи. Но не това е играта, която трябва да демонстрираме. Демонстрирали сме и по-лоша, и по-добра игра. Но е по-добре така, отколкото да играем страхотно и да загубим,” каза Жеков след 3:0 във втория мач с Япония.

„Най-важното е, че има атмосфера, и се работи добре. Всички работят със желание, настроение, дори когато не ни се получават нещата. Това ще ни помогне трудът да ни доведе до добър резултат,” добави разпределителят.

„Всичко трябва да се подобри,” категоричен бе той на въпрос какво още се желае.

Утре България тръгва към Русия, където са следващите ни мачове от Световната лига:„Ще видим след една седмица дали сме успели. Наистина е много далеч, няма да има време за почивка, но в крайна сметка мачовете с Япония не бяха толкова тежки.”

„Специалистите ще коментират. Знаем нашите слабости, работим върху тях, и се надявам да вдигнем нивото. Какво да си пожелавам, нищо не сме направили още. Само четири мача сме изиграли, има още много, нищо не е станало. Искам да поздравя всички мои съотборници за начина, по който седим в игрището. Аз не съм човека, който да дава оценки,” завърши Андрей Жеков.