Вицепрезидентът на Международната волейболна федерация (FIVB) и президент на Европейската волейболна конфедерация (CEV) Андре Майер изрази задоволството си от добрата работа с родната централа.

Андре Майер е в България за финалната фаза на Европейската лига, а същевременно изгледа и двата мача на мъжкият ни национален отбор срещу Полша. Пред официалния сайт на БФВ той даде кратко интервю.

Андре Майер е бивш волейболист и международен съдия. В продължение на 17 години е бил начело на Люксембургската федерация по волейбол, а около 10 председател на Европейската съдийска комисия. От 2001 година е президент на Европейската волейболна конфедерация (CEV), като през тези години работата му значително е допринесла за популяризирането и развитието на волейбола в Европа. В момента е и вицепрезидент на FIVB.

Как се чувствате в България?

Много добре!

Какво Ви харесва тук? Доволен ли сте от организацията на двете състезания?

Организацията е много добра. Публиката е чудесна, 5 000 зрители, а все едно са 15 000.

От 12 години сте президент на CEV, това е доста време. Трудно ли се управлява подобна организация?

Всичко идва от добрите хора, от професионалистите, с които работя вече дълги години. Не съм сам в тази работа и това ми помага много.

Освен президент на CEV, Вие сте вицепрезидент и касиер на FIVB. Това е доста работа. Не се ли изморявате понякога?

Вечер вече съм изморен (смее се). Работата не ме изморява, защото не я приемам като такава, за мен е удоволствие да правя всичко това.

Как работи Европейската организация с Българската федерация по волейбол?

Много добре. Работим от дълги години заедно, правили сме много неща в България. Доказателство за добрата работа са и домакинствата, които получава страната ви – финал на Световната лига миналата година, Олимпийска квалификация, финал на Европейска лига сега, квалификациите за юноши и девойки. И всичко мина безпроблемно, което означава, че отново ще можем да се доверим на България за организацията на големи форуми.

Как бихте оценили развитието на българския волейбол в последните години?

Много съм щастлив, че в последните години наблюдавам прогрес в развитието на женския волейбол.

След 2 години ще бъдем домакини на европейското първенство заедно с Италия. Как върви подготовката?

Подготовката още не е започнала. След края на Европейското тази година в Полша и Дания, започва същинската част от подготовката за следващото първенство на Стария континент.