Снощи волейболният ни национал Методи Ананиев претърпя операция на ахилеса в Лодз. Интервенцията е втора за посрещача в рамките на 10-тина месеца, след като преди това бе оперирано коляното му.

Добрата новина е, че Методи при нормално възстановяване ще може да влезе отново в игра още в края на клубния си сезон с Олщин и да е част от националния ни тим през лятото на 2013 година. Операцията му е била направена от лекаря, който е оперирал и полската волейболна звезда Себастиан Швидерски, който се върна в игра 5 месеца по-късно. Сега по същата програма ще работи и българският волейболист.

Пред Гонг вече на път за вкъщи, където го чакат любимите му дами – половинката Деси и почти 6-месечната Деа, Ананиев ни разказа повече относно операцията и възстановяването му в Полша.

Ето какво каза Методи:

Изследванията показаха напълно разкъсано ахилесово сухожилие. Веднага влязохме в операционната. Докторът свърши чудесна работа, каза, че е много доволен от това, което е направил. Операцията мина успешно, сега ме очакват 6 седмици зарастване на сухожилието в гипс и след това рехабилитация. Възстановяването ми ще бъде от 5 до 6 месеца до пълна готовност за игра.

Надявам се да хвана от края на сезона с Олщин и след това с националния. Дано възстановяването ми протече както трябва и даже по-добре от нормалното. Ще направя всичко възможно да се възстановя възможно най-бързо и качествено.

Оперирах се при същия доктор, който оперира и Швидерски, а и който преди няма и 10 месеца ми оперира коляното. Ще работим по програмата за възстановяване на Швидерски, а той се върна за 5 месеца в игра. Надявам се и аз да мога да постигна толкова добри резултати.

В момента си мисля как да се прибера вкъщи, да видя жената и детето, а за напред ще видим. Възстановяването ми ще бъде в Полша. До България може и да се прибера след Нова година когато възстановяването ми напредне относно зарастването на ахилеса.