24 часа вече цялата държава очаква отговора на Радостин Стойчев, дали ще каже „Да“ и ще се върне начело на националния отбор по волейбол за мъже. След съвета на премиера Бойко Борисов, спортният министър Свилен Нейков и решението на УС на БФВ наставникът да бъде възстановен на поста, треньорът на Тренто не е отговорил нито положително, нито отрицателно. Само слухове са, че той ще се съгласи.

До снощи поне, запознатите и приближените около Радостин Стойчев и Матей Казийски вдигаха своите телефони, а от тази сутрин преустановиха контакта си с медиите. Членовете на УС на федерацията също са в неведение.

Капитанът Владимир Николов обаче говори пред Гонг от Италия, в очакване на полета си за София: „Не знам, че Радостин Стойчев още не е дал своя отговор. Моята информация е, че следобед имаме фитнес на две групи. Аз съм във втората и ще се явя, пък ще видим какво ще стане.“

Очаква се Теодор Салпаров също да тренира, защото либерото ни е за това отборът да бъде запазен. Самият той не иска да напуска тима ни, тъй като след година тежко възстановяване, иска да играе и да отиде в Лондон. По наша информация, помощник треньорът на волейболистите ни Камило Плачи и българският му колега Найден Найденов също ще отидат за тренировките, въпреки че до момента никой не им се е обаждал.