Както през последните две години медалите и купата на шампионската титла от мъжкото ни волейболно първенство ще бъдат връчени по време на турнира за Купата на България, научи Гонг.

„Както предните две години 15 хиляди лева ще получи шампионът, вторият – 10000, а третият – 5000 лева. Подготвени са шест индивидуални награди от по 1000 лева, а ще има и една за комплексен състезател от 2000 лева. Общият награден фонд е в размер на 37 хиляди лева”, каза пред Гонг президентът на Национална волейболна лига Красимир Илиев. Той допълни, че: „Добре е, че пак ще връчим титлата, медалите и премиите по време на Купата на България. Така го правим пред много публика,а и всички отбори са там. И сега няма да има мач за третото място, както го правят навсякъде”.

Утре стартира втората фаза на турнира за Купа Филипови 2000, като отново резултатите ще важат за класирането в Суперлигата. В зала „Младост” в Бургас от 13:00 часа ще играят ЦСКА и Марек Юнион-Ивкони, от 14:30 - Пирин Балканстрой и Монтана. Шампионите Левски Сиконко ще излязат в 17:30 часа срещу Славия, а от 19 часа домакинът Лукойл Нефтохимик часа срещу Арда.


Ето още какво каза Красимир Илиев:

„Кризата при всички случаи се отразява на Национална волейболна лига, но благодаря на спонсорите ни. Независимо от всичко волейболът продължава да върви напред, макар и в по-трудни условия.

Получават се добри мачове не само в Суперлигата, но и във Висшата лига. Сега на турнира в Каварна имаше доста интересни срещи.

Тези турнири, които са част от първенството са един вид апогей, където отборът се представя комплексно, тъй като в определена среща не винаги може да се покажат всички възможности. На тези турнири се участват наистина можещите клубове.

Нямам точната статистика за посещението на волейболните мачове, но волейболът при всички случаи е много по-гледаем. Това го доказват и думите на кмета на Каварна Цонко Цонев: „на футболен мач се събират 1200 зрители, а на волейболен мач - 800, защото просто залата не може да побере повече”.

Това, че Калиакра от следващия сезон ще бъде част от Суперлигата е добре, защото е хубаво да се разширява географията и картата на нашия спорт. Каварна е благодатно място за волейбол и дано Калиакра да има добър тим.”