Волейболните ни национали се чувстват добре в четвъртия ден от пребиваването си в Матсумото. Състезателите на Мартин Стоев тренират два пъти на ден за първия си мач срещу Испания тази неделя за Световната купа в Япония. Щабът е провел съвместен разговор, а и поотделно с всеки играч за мотивацията и настройката.

„Всички са абсолютно наясно, че това е уникален шанс за тях да играят в този турнир. Говорихме на тази тема заедно, а и поотделно. Даваме си сметка, че да си на Олимпиада е венецът на състезателната кариерата на играча. Дано само да са здрави, а те са мъже, професионалисти и им е ясно каква е задачата. Няма нито страх, нито стъписване. Дано е така и за напред. Всички са здрави, условията и вниманието на домакините към нас е отлично. Все още сме единствения тим тук” сподели пред Гонг от Матсумото водачът на волейболните ни национали Иван Тодоров.

Утре чак се очаква да пристигне багажът на капитана Пламен Константинов. Контузията на Евгени Иванов в китката след изкълчване на палец отшумява. „На Пушката проблемът въобще не му се отразява на подготовката. Целият тим тренира много яко! Само на 15-ти ноември ще играем контрола с Торе Ероуз защото на 16-ти започва официалната част от пребиваването ни тук.” допълни Тодоров.

Няма изненади в менюто на волейболистите ни, които по време на Световното първенство през декември 2006 година опитаха различни буболечки и жабешки бутчета, представени за месо. „Похапват си добре и никой не се е оплакал от храната. Разнообразието е голямо на шведската маса – свинско, пилешко, телешко, всевъзможни салати, риби, миди и т.н. Между тренировките се разхождаме в града. Днес дори от и до фитнеса отидохме пеша. Вече с интерес и внимание следим сумото и участието на Котоошу. Вечер залагаме на мачовете от женското издание на Световната купа. Не скучаем в никакъв случай. Не е обсъждана темата земетресения. Ние сме си с късмет и поне докато сме в Матсумото не трябва да има такива трусове” завърши водачът на националния ни волейболен отбор – мъже в Япония и член на УС на БФВ Иван Тодоров.