Треньорът на ВК Нефтохимик Николай Желязков коментира успеха на неговия състав над Левски с 3:0 гейма в първия мач от четвъртфиналната плейофна серия на Суперлигата. Специалистът отбеляза многото грешки на шампионите на начален удар, като заяви, че 21 неточности за три гейма са „страшно много“.

„Смятам, че днес бяхме значително добре в посрещане, което ни позволи да играем добре в атака“, започна Желязков пред DIEMA SPORT 2.

„Днес имахме 21 грешки на начални удари. Една голяма част от влизащите начални удари пък не бяха с максимална сила. Трябва да сме по-внимателни в това. Не бива да се паникьосваме в такива ситуации. Трябва много да внимаваме с това в следващите мачове. 21 грешки за три гейма е страшно много“

„Учиков игра фантастично днес в атака, но и Джиорджевич, и Петров също бяха на ниво. Къртев също. Атаката ни бе ОК“.

„Трябва да сме стъпили здраво на земята в следващия мач. Отидохме така преди няколко дни в София и получихме един шамар. Това ни се отрази много добре и смятам, че няма да подценим Левски. Мачът днес бе тежък, очаквам да е така и в София. Трябва да излезем пределно концентрирани и да дадем всичко от себе си. А дали ще затворим в две срещи, ще видим“, каза още специалистът.