Волейболният национал Валентин Братоев бе много откровен след завръщането на тима от Иран и турнира от Лигата на нациите, който се проведе там.

"Сравнително добро представяне, като изключим турнира в София, защото във Варна се представихме добре. На последния турнир в Иран пропуснахме да победим Германия. Срещу Иран ние играхме с повече млади момчета. Знам как ги виждат хората нещата, но ние играем с 15-те най-добри отбора в света. Корея попада в тях. Корея не е за изхвърляне. Ние не сме звезди, каквито може би някой си мисли, че сме. Може да попитате 80% от състава как играят. Давам за пример Виктор Йосифов, с който си говорим, че чакаме деня на мача, защото имаме инжекция, която обезболява. Ние играем със страшни проблеми. Половината момчета не могат да ходят", коментира Вальо Братоев пред NOVA.

"Аз не се оплаквам. Казвам, че турнирът в този формат е изключително тежък. Не съм играл в толкова тежък турнир. За мен не е толкова лошо представянето. На мен това са ми първите 10 мача титуляр за 10 години. Играл съм доста, но съм влизал отвън. Имаме моменти, в които не бях добре. Знам кои са те. Ще работим за Световното да се представим по-добре", каза още Братоев.

"България има шансове да се бори за медал на Световното и това ще направим. Ще се радвам, ако се върна в Япония. За момента е една много хубава теория, която не мога да коментирам. С мен никой не се е свързал. Би било интересно преживяване. За брат ми се оказа, че на първата снимка не е видяна стрес фрактура. Той ще опита без операция. Като цяло това е доста неприятна диагноза. Ако опиташ без операция и след това се наложи операция, това са 6 месеца", обясни Валентин Братоев.

"Дефакто неговото участие на Световно първенство е много под въпрос. То не е ясно дали не е имал такава фрактура преди това. Дефакто той го е имал това нещо, но странно е, че не го е боляло. Ако той не отиде на Световното, това ще значи, че ще отпадне още един човек, който е помагал много", сподели Братоев.