„Повече шансове имахме срещу Италия. Мачът с Италия можеше да е по-различен.  Най-вече ни липсва малко стабилност. В тази ситуация, в която сме минус 4-5 човека по-основни, очевидно момчетата, които трябва да влязат в една серия от мачове, малко отстъпват като ниво и като класа. Сега и Скримов ще се върне, надявам се да му е добре коляното”, сподели селекционерът Пламен Константинов на път за Варна, където тимът ни ще срещне Б разилия, Франция и Канада.

Мачовете са от 15-и до 17-и юни в Двореца на културата и спорта.

„Едва ли Георги и Ники Николов ще са готови за Варна. Да, ще пътуват, но правят рехабилитация и затова ще дойдат. Нямаме много възможност за избор в тази ситуация. Според мен шансовете за класиране напред минаваха през Сърбия. Другата цел е оставане и да дадем на повече хора да поиграят. Това, което аз съм планирал като отбор, като титуляри, играят двама”, обясни старши треньорът на националния ни отбор по волейбол за мъже.

„Със сигурност ни чакат тежки съперници. Ще се опитаме в тази формация колко можем да се приближим до тези топ отбори. При всички положения ще търсим победа. Когато трябва да влазят примерно трети мач хора, които по-малко са играли, там се вижда разликата. Превъзхождат ни тези държави с по-силни първенства”, каза още Константинов на летище София.