Наставникът на волейболния Хебър говори след поражението от ЦСКА с 1:3 гейма в мача от последния кръг на редовния сезон във волейболната Суперлига. Специалистът коментира слуховете, които се тиражираха преди мача, и които поставиха под въпрос морала на пазарджиклии, като категорично ги опроверга. Петров заяви, че му е писнало от простотии и подчерта, че срещу „червените“ неговите възпитаници са играли и за премия.

„Бяхме надиграни от ЦСКА. Дадохме всичко от себе си да победим, но ни надиграха определено. Третият гейм за мен бе решаващ, където загубихме с 25:27 с две нелепи грешки на съдията. После имаше също ситуация, но тя не бе от значение за резултата. Определено имахме затруднения в атака, трудно намирахме решение за точка. Но като цифрички, изравнен мач, но във важните моменти те играха по-добре“, започна Петров пред DIEMA SPORT 2.

Петров бе помолен да коментира и слуховете, витаещи в общественото пространство преди срещата, поставящи под съмнение морала на пазарджиклии

„Писна ми с тия простотии в България, какво да ви кажа – манталитет. Хора, които не са си водили отборите пред 2000 души, не знаят какво представлява това нещо. Аз не мога да направя такова нещо пред целия граф, второ – ние днес играхме за премия. По 2000 лева на човек за победа. Трето – във вторник имаме мач с Дунав Русе и исках да победим за самочувствие. Изобщо не съм си правил сметки за ЦСКА, Нефтохимик и кой къде ще се падне. Това са пълни щуротии. Жалко, че специалисти излизат с такова мнение. Ние всичко друго можем да направим, но не и да играем за някакъв резултат, защото ние сме различни от останалите. Всеки път играем пред 2000 души и ни се радват 50 000 души в този град“.

„Опитах се да мотивирам момчетата. Даже мисля, че бяха пренавити. Направихме грешки от пренавитост. Искаха и те победата. Мотивацията не толкова, по-скоро някаква инертност. Цяла година играем сравнително добре, малко по-изморени. Може би някаква игрова форма ще търсим. Нямаме много време, но имахме два пикови момента – Балканската купа и Купа на България, които няма как да не се отразят в края на шампионата. Но мисля, че отборът разполага с качества, разполага с опитни състезатели, които във важните моменти в плейофите, ще покажат най-добрата си игра“.

„Много бъркахме, не знам на какво се дължеше това, особено на сервис. Не мога да преценя дали грешките или по-скоро в края на геймовете имаше много разигравания, които ЦСКА спечели повечето от тях. Но като бъркаш толкова у дома си срещу ЦСКА – това е наказуемо“.

„И тук се играе под напрежение, защото много хора гледат. Аз се радвам, че ще имаме повече домакински мачове, все пак у дома играем по-силно. Доколко ще е от значение това, ще видим в плейофите. Няма слаби отбори, всички са силни. Дунав Русе победи ЦСКА, за малко и нас да надвият там. Всички други тимове си размениха победи и загуби. Ще бъде трудно за всички и може би тези, които съхранят физическите си сили, ще успеят“, завърши Петров.