Наставникът на ВК Монтана Даниел Пеев даде коментар за загубата на своя отбор с 1:3 от ВК Хебър.

"Не искам да обръщам внимание на негативните неща в играта. Искам да съм позитивен. Първият гейм и половина играхме един добър волейбол и бяхме равни, на моменти дори превъзхождахме противника. Не сме достатъчно балансирани и постоянни, но това е нормално."

"Факт е, че грешките зачестиха при нас, а те ги намалиха. Но те са по-опитни, така че е нормално да се опитат да напипат верния ритъм в хода на мача."

"Опитахме се да играем добре. Важното е тези, които са на терена, да се раздават максимално. Те го правят вече в пореден мач, така че няма как да не съм доволен. Всеки ден тренират много здраво, така че съм сигурен, че ще има резултати. Да, определено ни липсва класа в някои постове, но ще се опитаме да променим нещата", заяви Пеев.

"Трябваше да сме по-устойчиви във втория гейм. Устискахме на сервиса, справихме се добре. Имахме достатъчно опции, но на моменти взимахме грешните решения относно организирането на атаката."

"Да поддържаш един стабилен сайдаут, да не изпадаш в серии, да противодействаш правилно на блок. Имахме добри пипания на блок, които позволяваха на защитата да играе. Това са допълнителни възможности за контраатака. Във всички фази играхме еднакво стабилно в началото, но просто не издържахме и намалихме темпото. Почнахме да грешим, сервиса също отслабна, там също допуснахме грешки и нещата се обърнаха."

"Вниманието ми е насочено към отбора на Монтана. Трябва да играем така, както играхме днес гейм и половина. Имаме какво да подобряваме като стабилност, да замаскираме и подобрим слабите неща и да започнем да гледаме повече противниците."

Своето мнение за срещата сподели и волейболиста Радослав Попов.

"Хебър играят доста силно, ние все още търси мнай-добрата си игра. В първите два гейма успяхме да покажем какво можем. Но не издържахме физически. Рискувахме повече със сервиса, допуснахме грешки. Те чакаха такива грешки, за да се възползват и не успяхме да победим."

"Ние сме нов отбор, имаме 8 нови момчета. Всеки сам по себе си може да покаже доста добра игра, но за да се постигне добър колектив е нужно повече време. Лека-полека нещата ще се наредят и ще бъдем фактор в първенството."

"Комуникацията и самата система на игра е все още много нова за повечето от нас. За първи път научаваме нови неща, опитваме се да ги спазваме, но има тънки моменти на мача, в които се увличаме и допускаме грешки, които по-късно стават фатални."

"Аз смятам, че отборът на ЦСКА е най-силен точно в тези моменти. През годините имаха толкова много промени, но те успяваха да се измъкнат. Успяват да взимат геймове и в никакъв случай няма да е лесно срещу тях."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.