В предаването "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2 Николай Николов изрази радостта си от завръщането си в отбора, откъдето е тръгнал, а именно тима на Нефтохимик.

„След толкова години обикаляне навън да се върнеш вкъщи винаги е приятно. Знаете, че съм израснал тук, оформил съм се като състезател тук. Тук ще играя с хора, с които сме започнали от нулата във волейбола. Ще бъда сред хора, които ме обичат и уважават, което е най-важното нещо. Затова съм изпълнен със страхотно желание да го покажем и във волейбола.”

33-годишният волейболист заяви, че се е чувствал най-добре в Иран, защото там знаят как да уважават спортистите.

„Най-добре и най-уважаван се чувствах в Иран. Там народът е много топъл, а и когато си вършиш работата, те ценят и обичат. До ден днешен там имам име, което тук вероятно никога няма да имам. Те могат да оценят това, което ние правим. Когато там се каже „г-н Николов”, то се казва с огромно уважение и се свързва със спортни постижения. Да живееш в Иран е като в друг свят, но от професионална гледна точка, това е мястото, на което съм се чувствал най-добре.”

Ники Николов коментира нивото на волейболното ни първенство и изрази надеждата си от развитието.

„През последните години не можехме да се похвалим с кой знае какво качество, но след завръщането на някои важни имена, е неизменно да не се повиши качеството. Затова смятам, че тази година ще бъде най-оспорваният шампионат в последните десет.  Когато има млади качествени състезатели,  а до тях има опитни такива, те няма как да не попият. Разбира се, ако имат желанието за това. Те могат да попият от нашите знания и да им ги предадем. За нас също ще бъде удоволствие. Аз с огромно удоволствие бих предал волейболните си знания.”

„Последната година се чувствах меко казано недооценен, но това няма никакво значение. Дали съм могъл да помогна, няма как да разберем, защото времето вече е минало, случилото се е случило, не можем да го върнем. Сега ще се постараем да направим нещо добро с Нефтохимик. Аз лично за себе си съм си поставил за цел да затворя доста усти.”

„Най-голямата обида беше,  че с треньорът на националния отбор, без да му споменавам името, имахме не един разговор преди повиквателната. Разговаряхме доста, защото е имал нужда от мен. Тогава проявяваше сериозен интерес. До моментът, в който той прецени, че няма нужда от мен. После говорих с мениджърът на националния отбор, защото той ми съобщи, че не попадам в състава. И помолих да ми се обяснят причините с едно бързо обаждане, което чакам до ден днешен. Все още го няма, но смятам, че няма и да го получа. Наскоро даде едно интервю, в което доста арогантно заяви, че не е длъжен да дава обяснение на никого. И да, донякъде е прав, но не смятам, че бе коректен към нас, а животът може да ни срещне отново.”

„За мен няма термин като „подмладяване”. Този термин няма логика, защото има можещи и неможещи. Ако успееш да намериш десет човека, които са на по 20 години и наистина играят страхотно, тогава можем да ги преплетем с опитните и да има подмладяване. С това, което се извъртя и в медии, и слуховете, че е започнало подмладяването. За мен това са пълни глупости.”

Като основна причина да не е част от националния волейболен отбор, Николов представи своята честност.

„Не мога да приема обяснението, че не съм добре спортно-технически. Тази година такава помия се изля върху мен, че вече не ме интересува и не обръщам внимание. Но причините са съвсем, съвсем други ние да сме отстранени от националния. Един от големите проблеми е че винаги си казваме, каквото имаме.”

Роденият в Карнобат волейболист не изключва възможността за завръщане в националния.
 
„В този живот всичко е възможно. Живеем в свят без невъзможни неща. Но има много време дотогава, не искам да правя каквито и да било коментари. Да сме живи и здрави, да се опазим, а оттам нататък ще го мислим. Виждаме, че е доста ветровито и духа от всевъзмжони посоки и не знаем какво ще се случи утре дори, не пък след време.

За финал волейболистът се закани да спечели всичко възможно със своя отбор.

„Нефтохимик направи един доста балансиран отбор тази година и ще направим всичко възможно да си приберем трофеите при нас.”


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.