Наставникът на женския волейболен тим на Марица Иван Петков коментира успеха във финала за Купата на България срещу Берое. Специалистът коментира, че на този етап пловдивчанки са с класа над останалите тимове у нас и допълни, че е било важно превъзходството да бъде облечено в резултат.

„Спечелването на всеки трофей е трудно само по себе си. Може днес и вчера да е изглеждали лесно, но зад това стои много труд, и от наша страна и от страна на опонентите ни. Но на този етап наистина нашият тим е с класа над съперниците ни. Важно бе да показваме нашето превъзходство да го облечем в резултат. Бях притеснени след евротурнирите, че малко отпуснахме парата, но когато става дума за финал, нещата са по-различни“, започна Петков пред DIEMA SPORT 2.

„Вече имаме опит. Няколко години работим по този начин и в Европа и в България. И миналата година направихме разлика в шампионата и за Купата. Имаме екип от страхотни професионалисти. Мисля, че изпълнихме целта да надградим“.

„Аз съм човек максималист. Това, че ние постигнахме победа, само по себе си е историческо, но бих желал да сме още по-голям фактор в Европа. Говоря за средното ниво отбори“.

„Като дойде време, ще разберете какво крие бъдещето за Марица“.

„Трябва да продължим по пътя, по който сме поели. Нека първо да излезе форматът на ШЛ, дали ще имаме шанс или не, как ще протичат нещата в самия клуб, но нека оставим тези неща сега на заден план и да се порадваме на това, което успяхме да направим през сезона и да си дадем заслужен отдих, поне аз за няколко дни“.

„Чуждестранните състезателки свършиха работата си, Доволен съм от целия състав. Мисля, че направихме добър отбор. Имахме сериозни състезателки. Жалко, че не успяхме днес да дадем шанс всички днес да поиграят за последно тази година. Но това просто е финал и той трябва да се спечели и така прецених“, каза още специалистът, който също така коментира и представянето на чужденките през сезона и допълни:

„Имаме разговори с чужденките. Имаме позитивен отговор, че имат интерес, но оттук насетне, нещата са в ръцете на президента ни“.