Наставникът на женския волейболен тим на Марица Пловдив сподели очакванията си за тежък финал за Купата на България срещу Берое.

Пловдивчанки се класираха за решителния етап на турнира, след като елиминираха ЦСКА.

„Не сме очаквали лесна победа, Подхождаме с респект към всеки тим. ЦСКА обаче е по-млад отбор. Няма нашия опит. Въпреки това играхме с добър ритъм. Доволен съм как работехме във всички фази на играта с добра обработка на топката. Работехме добре и на блок. Добре работихме и на сервис, а това е радващо“, започна Петков пред DIEMA SPORT 2.

„На финал като на финал. Няма да е лесно. Първо трябва да се подготвим по най-добрия начин. Да вкараме идеите, които ние като треньори имаме за играта. Очаква ни тежък мач“, каза Петков за предстоящия решителен двубой със заралии.

На питане дали лесната победа в полуфинала може да изиграе лоша шега на Марица, Петков каза:

„Не знам. От една страна дадохме шанс на всички да играят. Тонизирахме се. Мотивационно не знам в каква степен е проблем. Ние трябва да положим огромни усилия да мотивираме добре тима ни. Когато си на финал не е толкова нужно да се мотивира отборът“.

Финалът между Марица и Берое във втория по престиж турнир на страната ни ще може да гледате в четвъртък по DIEMA SPORT 2 и на PLAY DIEMA XTRA.