Треньорът на женския волейболен тим на ЦСКА Юлия Иванова коментира елиминацията от Марица на полуфинала за Купата на България. Иванова сподели мнение, че ако пловдивчанки играят със свои кадри, „червените“ могат да им се противопоставят, но когато на терена са титулярките, резултатът е категорично в полза на шампионките и дори сподели, че става трагично за „армейките“.

„ЦСКА трябваше в третия гейм, когато в отбора не бяха всички основни състезателки, да бием по-добър сервис. Ние тогава бяхме до 12-13 точка бяхме равни, след което нямахме възможност да отиграем. Много силен сервис биха от другата страна. Това направи разликата в този гейм“, каза Иванова пред DIEMA SPORT 2.

„Тази година сезонът бе слаб за нас. Отстъпихме и в шампионата, и за Купата. Не показахме това, което трябва ЦСКА, да играе финал. При нас ситуацията е такава, че разчитаме изцяло на състезателки от школата. При тези обстоятелства се получава голям срив, когато състезателки отиват в чужбина, а ние нямаме добри техни заместителки. Играят момичета младша възраст. Когато един отбор в окомплектован добре и има чужденки на поста разпределител, диагонал, играят много бързо. Когато се пуснат момичетата от Марица, нещата стават на кантар. Ако Марица играе с техни кадри, можем да им се противопоставим. В другата ситуация, резултатът е категорично за тях и даже трагично за нас“, обясни Иванова.

„И моята надежда е бъдещето да е по-добро за нас. Имаме проблеми със залата, дано някой ни подкрепи. Дано момичетата с перспектива в ЦСКА да бъдат извикани в националния. Един състезател се гради лятото. Надявам се тези момичета, въпреки че не показаха силна игра, националният селекционер да ги забележи и да ги включи в разширения състав и да може да ги развива, защото те са бъдещето на България“, коментира за финал треньорката.