В предаването "Златният гейм" наставникът на Хебър Атанас Петров заяви, че предстоящият сезон ще бъде изключително важен за неговия отбор.

Треньорът призна, че все още има върху какво да се работи и накъде да се развива клуба. Петров смята, че отборът му има силите и желанието да спечели всичко в българския волейбол, важното е всички състезатели да са здрави и да вървят по правилния път.

"Това е моето желание. Вижда се, че е много трудно последните години някой да вземе всичко във волейбола в България. Ние имаме желание да го направим, остава да сме във форма във важните моменти и разбира се, всички ключови състезатели да са здрави." 

Според Петров първенството ще бъде оспорвано, защото първата 4-ка ще бъде доста равнопоставена и без изявен фаворит. 

"На база на селекциите, които направиха другите отбори, мисля че в първата 4-ка ще има равнопоставеност и до последно няма да се знае кой ще спечели медал." 

Треньорът изрази разочарованието си от ситуацията на волейболния ЦСКА, който преминава през поредна криза, след като остана без генерален спонсор.

"Много ми е болно за ЦСКА, голяма част от кариерата ми мина там. Жалко е, че Левски и ЦСКА, които бяха основното, което движеше спорта, сега не намират достатъчно финанси и хора, които да подкрепят идеите им, за да може те да са там, където заслужават."

Наставникът заяви, че е било трудно да убеди ключовите си играчи да останат в отбора.

"Бе трудно, защото им предложихме по-добри условия. Имаше и още по-добри идеи за селекцията, които не осъществихме, но на този етап това са ни възможностите. Основната идея е всяка следваща година да сме по-силни и крачка напред", заяви Петров.

"В момента пред мен не стои друга алтернатива, освен Хебър. Моето основно желание бе да прекратя работата си в чужбина и да се завърна в България. На този етап съм доволен от условията, които Хебър ми предлага, и не мисля за друго нещо. Бях сигурен, че ще бъдем отбор, който ще предлага добри условия на състезателите. Това е нещото, което липсва в България, затова много от състезателите отиват в чужбина. Аз исках да направим точно това в Пазарджик - да предложим близки до чуждите условия и да се поздравим с трофеи. За това имат принос много хора. Срещнах голяма подкрепа в лицето на местната власт, заради което всичко се случи много по-бързо и лесно." 

Петров изрази благодарността си към всички фенове, които непрекъснато подкрепят отбора и са на всеки мач.

"Длъжни сме да продължим да правим това, защото какъв е смисълът да се играе, ако ще е пред празна зала? Идеята е децата да искат да спортуват, да сме един социален инструмент. Радостно е, че хората в Пазарджик имат желание да гледат волейбол и се вълнуват от мачовете ни."

Атанас Петров заяви, че работи лесно с опитни и силни играчи и че сега остава единствено да сформират колектива, който е нужен на такъв отбор. 

"След няколко години в мъжкия волейбол осъзнах, че без силни характери титли не се печелят. Характерът ни тази година ще бъде по-силен и боеспособен. На колкото по-високо ниво са играли, толкова по-лесно се разбираме. Много по-лесно се работи със състезатели, които знаят какво правят на игрището." 

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.