Волейболният шампион на България ще пусне на трансферния пазар четирима от водещите си титулярни играчи. Наставникът на сините Брунко Илиев сподели, че инж. Данчо Лазаров е обявил четиримата национали Методи Ананиев, Красимир Гайдарски, Николай Учиков и Теодор Богданов за евентуални трансфери в чужбина.

„Отборът вероятно няма да участва в европейските клубни турнири и ще бъде подмладен. Гайдарски, Ананиев , Богданов и Учиков са хората, които очакват оферти и евентуално ще бъдат продадени в чужбина. Сигурно ще бъде повторен опита от преди години, когато бяха продадени опитните, заложи се на подготовка на млади играчи, които след това да играят зад граница, за да изкарат повече пари”, каза Илиев. Капитанът на „сините” Методи Ананиев пък ще играе за Левски и на турнира за Купата на България от 30 април до 2 май в Пазарджик, въпреки първоначалната идея да замине за Франция, където да се оперира. В Париж Мечката ще направи артроскопия на лявото коляно и възстановяването ще бъде около месец. „Ще играя на Купата. След разговори с президента Тихомир Лесев се стигна до това да замина след турнира за Франция. Президентът каза да остана и за Купата. Възстановяването би трябвало да бъде около 25 дни. Обсъдихме го и с лекаря на националния отбор д-р Динко Захариев. Силвано Пранди не ми се е обаждал лично. Шампионската титла ни дава увереност. И трофеят, за който ще се борим в Пазарджик е важен за нас. В Левски искаме да спечелим всичко! Успехите на Левски и при мъжете, и при жените са след добра работа през последните години. И двете селекции подмладиха отборите си сериозно, а самите играчи израснаха, придобиха опит и това доведе до успехите”.

„На Купата може да има изненади”, прогнозира наставникът Брунко Илиев, в чийто редици няма да има две млади момчета, които са с младежкия отбор. Той допълни: „Няма да е изненада, ако ЦСКА или Левски не се класира за финала, а жребия например ги срещне на 1/2-финал. ЛукОйл и Марек Юнион Ивкони не са лоши и също имат сериозни шансове.От днес подновихме тренировки, утре заминаваме за Разлог, където ни чакат два мача. Първо ще играем с националния отбор на Иран и след това с Пирин Разлог. Сигурно ще срещнем и ЛукОйл Нефтохимик в проверка, за да отидем във вторник в Пазарджик с три мача, просто и там дано играем толкова и да бъдем на финал”.

Брунко Илиев, който вдигна за трети път в кариерата си титлата начело на Левски, има шанса да постигне уникален успех – да стане в един сезон №1 с няколко тима и гарнитури. Бившият ни национален селекционер водеше юношите младша и старша възраст на Славия преди да отиде при сините, а след края на Купата на България се връща при белите. „Това може да стане най-ползотворната ми година. Със Славия сме лидери в класирането и може да направя нещо уникално – да стана шампион и с тях”, пожела си Брунко. Той допълни: „От Левски няма как да ме изкушат да остана при тях. Не съм печеливш жокер, аз съм европейски шампион с младежи за 1985 година, победител в различни страни и просто заслужавам доверието на хората. Волейболен ръководител със сигурност няма да стана”, завърши Илиев.