Волейболистите на Левски Сиконко (София) буквално отвяха своите домакини от ЛукОйл Нефтохимик (Бургас) с 3:0 (25:18, 25:23, 25:20) в мач от поредния кръг в националната Суперлига за мъже, информира сайтът на БФВолейбол.

 

Двубоят се игра пред около 700 зрители в бургаската зала Младост, сред които и кметът на града Димитър Николов. 105 минути бяха необходими на младия столичен тим, за да се поздрави със заслужена победа. Още в първия гейм се видя, че играта на домакините куца. Пределно мотивирани, възпитаниците на треньора Пламен Христов не оставиха шансове на съперника си и затвориха частта с 18:25.

 

Вторият гейм можеше да се окаже повратен в мача. Бургазлии тръгнаха уверено и поведоха с 14:8, с което дадоха надежди на феновете си. Постепенно играчите на Левски Сиконко се съвзеха и на свой ред с поредица от спасявания и успешни атаки изравниха за 18:18, а след това дръпнаха с 2 точки разлика и я съхраниха до края, за да ликуват с 23:25. Атаката на Лукойл Нефтохимик не вървеше. Диагоналът Красимир Стефанов нямаше ден. Бившият национал беше хванат на няколко пъти с блокада и треньорът Северин Димитров го смени с Венелин Кадънков.

 

В третия гейм напъните на домакините удариха на камък. С отлични атаки на Александър Симеонов, Симеон Александров и Теодор Богданов, Левски поведе още от началото и не допусна бургаските волейболисти да се доближат на по-малко от 3 точки. Частта завърши 20:25 в полза на сините.

 

В отбора на гостите нямаше слаби места, като заслужава да се отбележи високият коефициент на полезно действие на либерото Владислав Иванов, който буквално обезкуражи съперника със спасяванията си. В този мач се видя, че Левски разполага с добър потенциал от млади таланти, които явно вървят във възходяща линия. Нефтохимик беше бледа сянка на отбора, който преди три дни разгроми лидера ЦСКА с 3:0. За победителите Александър Симеонов завърши с 14 точки и бе избран за Играч на мача. Симеон Александров отбеляза 13. От Лукойл Мартин Пенев има 10 точки, а Николай Антонов - 8.

 

В същото време ЦСКА победи у дома Монтана с 3:2 (25:21, 19:25, 17:25, 25:17, 15:11) в мач от мъжката Суперлига на България, като по този начин гостите си тръгнаха с една точка от гостуването на лидера в класирането.

 

Арда Кърджали пък най-сетне прекъсна черната си серия от загуби и спечели у дома срещу Славия с 3:1 (25:21, 26:24, 23:25, 25:15) в мач от мъжката Суперлига, игран в зала Арпезос пред близо 1000 зрители. Това бе първи успех за домакините през 2010 година.