Волейболистът Николай Учиков в неделя заминава за Аржентина, сподели пред Гонг самият той. След като преди няколко седмици парафира с шампиона на страната, сега пропусналият сезона с националния отбор диагонал е време да замине за Аржентина, за да стартира подготовка с новия си клуб УПЦН от Сан Хуан.

„Пътувам в неделя. Договорихме се с този отбор преди време за 1 година. Имах и други оферти, но реших да приема това интересно предизвикателство! Отборът е много силен и целта е тази година да се запази шампионското ниво”, не скри пред Гонг Николай Учиков.

По наша информация бившият играч на Чавдар Пазарджик, Локомотив Пловдив, Левски, Тренто, Молфета, Падуа и Тюмен е имал поне пет други оферти за сезон 2014/2015 – от Корея, две от Русия, от Франция, а и от Бразилия. Той е първият българин, който ще носи екипа на УПЦН.

Вече с Учиков в състава си, клубът ще пътува за Калифарния и поредното си участие на местен турнир. В подготовката на УПЦН има и пътуване до Бразилия за контроли с тамошни отбори.

УПЦН от Сан Хуан е основан през месец март 2007 година и скоростно стига до най-големите си успехи като последните 4 години е неизменно шампион на Аржентина. Освен това, печели ПанАмериканските игри миналата година, а и заема 4-то място на Световното клубно първенство в края на 2013 година непосредствено след Тренто.